Hoofdstraat 39b
7213 CP Gorssel
T   (0575) 49 20 80
index003013.gif index003011.jpg index003009.jpg index003007.jpg index003005.jpg index003003.jpg
Museum MORE
Een mooie aanwinst voor Gorssel is museum MORE, met prachtige kunstwerken en een gezellig terras. MORE is het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. Deze verzameling bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Klik hier om de website van MORE te bezoeken.

Gorsselse Heide
Dit voormalige heideveld is ruim 100 jaar geleden bebost met grove den. Deze dennenbossen vormt Natuurmonumenten geleidelijk om tot een gemengd bos. Dit is al te zien in een deel van het bos: hetbestaat uit berk en eik met een struiklaag van vuilboom en lijsterbes. Kenmerkend voor het gebied zijn de grote mierenhopen van de rode bosmier. In het bos broeden 3 soorten spechten, vele znagvogels, havik en buizerd. De Gorsselse heide ligt tussen de wegen: Reeverdijk, Elzerdijk, Gerrit Slagmanstraat, Deventerdijk.

Kanovaren op de Berkel
De Berkel is een kleine rivier die ontspringt in de buurt van het duitse plaatsje Vreden en die bij Rekken de Nederlandse grens passeert. Daarna stroomt hij door Eibergen naar Borculo, Lochem en Zutphen, waar hij in de IJssel uitmondt.
Bij zwembad De Berkel in Almen kunt u kano's huren. U vaart door een prachtig weidelandschap, afgewisseld met bomenpartijen en kleine stuwdammetjes.

Ooievaarsbuitenstation 't Zand
Het onderzoek- en opvangstation voor ooievaars is opgericht in 1981. Het dagelijks voeren en het onderhoud aan beplanting, kooien en nesten wordt door een grote groep vrijwilligsters gedaan. Zij volgen nauwlettend de ontwikkeling op de nesten en zorgen er voor dat de vogels hun dagelijks portie voedsel krijgen. In het voorjaar, als vele vogels weer zijn teruggekeerd op het nest om jongen te krijgen kunt u de vogels observeren. Het Buitenstation zelf is niet toegankelijk, maar vanaf de weg zijn de ooievaars goed te zien.

Zo mooi is de omgeving van Gorssel
Gorssel heeft veel te bieden! Een sfeervolle dorpskern met mooie winkels en restaurants, zoals Loetje (de voormalige Roskam), die tegenover ons makelaarskantoor zit. Of de grootste collectie van Nederlands realistische kunst in Museum MORE. En een prachtige omgeving met bossen, uiterwaarden en coulissenlandschap, die uitnodigt tot wandelen en fietsen. Zie ook: www.gorssel.nl