Hoofdstraat 39b
7213 CP Gorssel
T   (0575) 49 20 80
index024013.gif index024011.jpg index024009.jpg index024007.jpg index024005.jpg index024003.jpg
Scheggertdijk 94

7218 NP Almen

 

Met vrij uitzicht over akkerland gelegen uitstekend verbouwde VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (bouwjaar 1906) met diverse bijgebouwen, waaronder B&B de “Almense Bedstee” en sfeervolle tuin rondom.


De woning ligt aan de Zuidkant van de Scheggertdijk met prachtig zicht richting het Twentekanaal. Een heerlijke zonnige plek voor liefhebbers van het buitenleven.


Vanaf 2009 is de woning compleet gerenoveerd, geïsoleerd en verbouwd tot een bijzonder fraai afgewerkt en comfortabel woonhuis. Samen met de bijgebouwen, erf, klassieke tuin en de B&B (guesthouse) is het een harmonieus geheel.

 

TIP!

Beleef de rust, ruimte en privacy van dit perceel en boek een weekendje Achterhoek (via bedandbreakfast.nl).De huidige eigenaren verwelkomen u graag als 'mystery guest’.

 

Indeling:
Entree, hal met wc, trapopgang en toegang tot provisiekelder. Voorhuis; werkkamer met schouw (praktijk), herenkamer met schouw en visgraatparketvloer (eetkamer) en keuken met achteringang en bergkast. Achterhuis; de voormalige deel, woonkamer met plankenvloer, sfeervolle palletkachel en openslaande deuren naar terras en tuin. Verder een wasruimte annex badkamer (met ligbad, inloopdouche en wastafel) op de begane grond.

 

Verdieping:
Overloop, slaapkamer met inloopkast, slaapkamer met berging en een luxe badkamer met ligbad, inloopdouche 2e wc en wastafelmeubel. Hoofdslaapkamer met kastruimte en berging met CV-opstelling.

 

Bijgebouwen:


Almense Bedstee (ca. 37 m²) annex schuur/werkplaats (ca. 35 m²);
De B&B bestaat uit een sfeervolle tuinkamer met romantische bedstee en een badkamer met inloopdouche, wc en keuken met granito aanrechtblad. Er is een eigen terras en tuingedeelte met optimale privacy t.o.v. de woning.
Aangrenzend de schuur/werkplaats met een gedeelte geïsoleerde berging.

 

Kapschuur;
De kapschuur is in gebruik als overdekt terras.

 

Carport/Garage (ca. 45 m²)

 

Berging:
Vrijstaande houten berging (ca. 29 m²)

 

Tuin:
Zonnige tuin rondom met gazon, hagen, borders, rododendrons, fruitbomen en een moestuin. Verder is er voldoende parkeerruimte op het met grind bedekte erf.

 

Inhoud: ca. 650 m³
Woonoppervlakte: ca. 182 m²
Perceelgrootte: 2.160 m²

scheggertdijk94_47kl.jpg index024001.jpg