Hoofdstraat 39b
7213 CP Gorssel
T   (0575) 49 20 80
index066011.gif index066009.jpg index066007.jpg index066005.jpg index066003.jpg index066001.jpg
Lochemseweg 39
7214 RD Epse
 

In het Epserbos gelegen HALFVRIJSTAANDE RIETGEDEKTE VILLA “VREDEWOLD” (bouwjaar 1900/1948) met houten garage annex schuur en fraaie bostuin met eigen oprijlaan aan de Olthoflaan.

 

Deze klassieke villa is in 1948 grotendeels herbouwd en vanaf dat moment zijn het twee woningen. De huidige bewoners hebben de woning bijzonder smaakvol verbouwd en compleet gerenoveerd. O.a. nieuwe woonkeuken, badkamer, veel isolatie, stuc- en schilderwerk (binnen en buiten). Het rieten dak is aan de voorzijde vernieuwd in 2009.

De ligging is ideaal, op de hoek met de Olthoflaan, tegenover het Hassinkbos op loopafstand van de basisschool en sportvelden (o.a. voetbal, hockey en tennis).

 

Indeling:
Entree via geboogde voordeur. Sfeervolle hal met natuurstenen vloer, eiken lambrisering, bordestrap, garderobe, wc en toegang tot stook- en provisiekelder. Woonkamer met teak visgraat parketvloer, houtkachel op granito plateau, erker en openslaande tuindeuren. Zijkamer (werkplek) met kastenwand van oude “blinden”.
De woonkamer heeft nog een originele Jugendstil muurschildering,  die is aangebracht door een telg uit de Deventer schilderfamilie Bokhorst.
De woning is in de jaren-70 aan de achterzijde uitgebouwd. Hier bevindt zich de royale woonkeuken (2010) met handgemaakte eiken kastdeuren, licht natuurstenen aanrechtblad, koperen caféspoelbak met kraan uit Frankrijk, grote handgemaakte open inbouwkast en 150 cm breed Lacanche fornuis met schouw. Achterdeur en openslaande tuindeuren naar terras en tuin.

 

1e Verdieping:
Ruime overloop, grote slaapkamer met balkon aan de voorzijde. Eigentijdse badkamer, afgewerkt met Tadelakt stucwerk, voorzien van ligbad, inloopdouche, wc, hoekkast en natuurstenen wastafel. De kraan is verwerkt in de originele buitenmuur van 1900. Slaapkamer met vaste kast en dakkapel aan de achterzijde.

 

2e Verdieping:
Via vaste trap bereikbare overloop met grote bergruimte. Twee slaapkamers met ronde dakkapellen en extra bergruimte en een kleine kamer met dakvenster (mogelijkheid voor de 2e badkamer). Bergvliering (stahoogte).

 

Garage annex schuur (ca. 32m²) en oprit:
Lange oprijlaan van de Olthoflaan leidt naar de halfopen houten garage met pannendak en Douglas schaaldelen. Aan de achterzijde een fiets- en tuinberging.

 

Tuin:
Het ruime eigen perceel van bijna 2.000 m² biedt veel vrijheid en privacy. De tuin heeft een groot gazon, beukenhagen, bomen, struiken en een bostuin. Een op het Zuidwesten gelegen nieuw aangelegd terras, belegd met klinkers, grenzend aan voordeur en rondom de woonkeuken.

 

Inhoud: ca. 575 m³
Woonoppervlakte: ca. 175 m²
Perceelgrootte: 1.952 m²