Hoofdstraat 39b
7213 CP Gorssel
T   (0575) 49 20 80
index069011.gif index069009.jpg index069007.jpg index069005.jpg index069003.jpg index069001.jpg
Brink 33
7411 BT Deventer
 

Aan het mooiste plein van Nederland gelegen COMPLEET HERENHUIS (bouwjaar 1900) met fraaie STADSTUIN, berging en poort met eigen achterom. Dit is een unieke en n van de laatste kansen om een compleet huis met 5 woonlagen (incl. zolder en kelder) te bemachtigen aan de Brink.


Dit Rijksmonument heeft een mooie gepleisterde lijstgevel met hoge raampartijen en luiken aan de Brinkzijde. De achtergevel is in 1950 volledig nieuw opgebouwd en heeft een stijlvolle sobere detaillering.  De woning is qua voorzieningen (keuken, sanitair, verwarming en elektra) en afwerking (vloeren, muren en plafonds) behoorlijk gedateerd, een ware kans voor liefhebbers van monumentale panden om hier een pareltje van te maken. Als woning, maar er zijn tal van andere mogelijkheden, zoals combinatie woon/werk/detailhandel of splitsen in appartementen. Horeca is niet toegestaan.

 

Indeling:
Entree, hal met marmeren vloer en lambrisering. Voorkamer met schouw, diepe vensterbank en hoge raampartij met originele blinden. Tussenkamer (voormalig kantoor) en lichte op het Zuidoosten gelegen achterkamer, eveneens met hoge raampartij. Badkamer en keuken. Hal met toegang tot gewelfde kelderverdieping en rijk gedecoreerde bordestrap.

 

1e Verdieping:
Overloop, twee (slaap)kamers aan de voorzijde, eenvoudige badkamer en keuken, en twee (slaap)kamers aan de achterzijde.

 

2e Verdieping:
Overloop, grote kamer aan de voorzijde, keuken, badkamer en grote (slaap)kamer aan de achterzijde.

 

Zolder (ca. 75 m):
Middels vlizotrap bereikbare hoge zolderverdieping, die nog volledig in originele staat verkeert.

 

Kelder (ca. 125 m):
Het huis is volledig onderkelderd. Toegang vanuit de hal en er is een trap met toegang vanaf de Brink.

 

Tuin, poort en berging:
Naast het huis is een eigen poort met gang naar de achtertuin. De tuin is mooi vrij gelegen aan de achterzijde en volledig ommuurd, een echte stadstuin, met gazon, bomen, struiken en twee terrassen. Er is een stenen berging van ca. 11m en een houten overkapping van ca. 9 m.

 

Inhoud: ca. 2.000 m
Woonoppervlakte: ca. 355 m (exclusief kelder- en zolderverdieping)
Perceelgrootte: 340 m