Hoofdstraat 39b
7213 CP Gorssel
T   (0575) 49 20 80
index084011.gif index084009.jpg index084007.jpg index084005.jpg index084003.jpg index084001.jpg
Scheggertdijk 100
7218 NP Almen
 
Op een idyllische plek aan het Twentekanaal in Almen gelegen COMPLEET GERENOVEERD, bijzonder uniek KAAPS-HOLLANDS LANDHUIS BOSCHHOEK met diverse opstallen en een parkachtige tuin.

Almen, n van de parels van de Achterhoek, ligt omgeven door natuurgebieden en landgoederen aan de meanderende Berkel. Almen heeft een sfeervolle kern, met kerk, Landhotel De Hoofdige Boer, school, openluchtzwembad en het nieuwe museum STAAL (STAring ALmen) en ligt centraal tussen Gorssel, Lochem, Vorden en Zutphen.
 
Deze prachtige woning is recent compleet gerenoveerd, gemoderniseerd en uitgebouwd. U koopt een nieuw huis in een historisch omhulsel, waarbij gelukkig veel authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Keuken, badkamers, alle elektra, riolering, veel extra isolatie en heel veel stuc- en schilderwerk is vernieuwd.
 
Verder is er een serre aangebouwd, een nieuwe bijkeuken, een orangerie en een extra veranda aan de westzijde voor de middag- en avondzon.
 
Vroeger liep de weg van Laren naar Almen langs de Boschhoek naar het landgoed De Ehze. Inmiddels doorsneden door het Twentekanaal, ligt nu aan een doodlopend weggetje op 100 meter van de Scheggertdijk dit unieke huis.
 
Het huis Boschhoek is in 1899 gebouwd door een Zuid-Afrikaanse architect als tuinmanswoning van De Ehze, rond 1910 vergroot en daarna was het lange tijd het onderkomen van de rentmeester.
 
Het huis is een uiterst zeldzaam voorbeeld van Kaaps Hollandse architectuur in Nederland. Kenmerkend zijn de drie klokgevels, de symmetrische architectuur, de ornamenten en de loggia met leeuwenkop.
 
Indien gewenst is er eenvoudig een slaap- en badkamer op de begane grond te realiseren. Slaapkamer in de werkkamer en aansluitend de badkamer in de orangerie (al het leidingwerk is reeds aangebracht).
 
Indeling:
Entree, vestibule met granitovloer, centrale hal met granitovloer, bordestrap en wc met originele witjes.
Er zijn drie leefruimtes met zwartmarmeren schouwen en hoge plafonds op de begane grond.
Links van de entree vindt u de woonkamer met erker. In het midden de eetkamer annex woonkeuken met nieuwe keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en originele keukenkast. Rechts de werkkamer, kelder en 2e entree met toegang tot de prachtige stenen loggia met plavuizenvloer, zuilen en balustrade. Hier kunt u heerlijk genieten van de ochtendzon.
Vanuit de keuken toegang tot de serre, de bijkeuken, orangerie en de nieuwe houten veranda aan de westzijde.
 
Verdieping:
Via de bordestrap bereikt u de overloop met separate wc. Achter ieder van de drie klokgevels bevindt zich een ruime slaapkamer, waarvan twee met toegang tot eigen balkon met gemetselde balustrade. De masterbedroom aan de Noordzijde heeft een mooi hoog plafond en en-suite een badkamer met inloopdouche, wc en wastafelmeubel. Er is een tweede badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafelmeubel. Boven de verdieping is een bergvliering.
 
Kelder:
Ruime provisiekelder (20m) met plavuizenvloer en stahoogte.
 
Tuin en perceel:
Doodlopend weggetje geeft toegang tot het perceel met parkachtige tuin die grenst aan het Twentekanaal (dichtbij de Baileybrug). Het gedeelte vanaf de Scheggertdijk tot aan het perceel is bos. Dit bos gedeelte van ca. 3.520 m is er eventueel bij te kopen. Rond de woning opent het perceel zich en zijn er fantastische uitzichten naar het Oosten, Zuiden en Westen. Er is een mooie variatie van solitaire bomen, gazon, borders en hagen.
 
Er bevinden zich diverse opstallen:
- Vrijstaande houten garage met aangebouwde berging
  (50m)
- Carport
- Verder nog een houthok en een kas (2m x 3m)
 
Inhoud: ca. 1.200 m
Woonoppervlakte: ca. 247 m
Perceelgrootte: ca. 4.300 m