Lochemseweg 58, Epse | € 1.849.000,- k.k.

 

Op een van de mooiste locaties van Epse gelegen RIETGEDEKT LANDHUIS “De Weidehoeve” met driedubbele garage, dubbele carport, veranda en parkachtige tuin op een ruim perceel van bijna 2 hectare.

Het huis ligt in een groene enclave, omringd door weilanden en bossen, in het stroomgebied van de Dommerbeek. Een prachtige open plek tussen het Epserbos, het Hassinkbos en de stuwwal van de Huzarenlaan.

Epse ligt ideaal ten opzichte van Gorssel (Museum More, winkels en restaurants), Deventer en de A1, op minder dan een uur rijden van de Randstad.

De lange oprijlaan van 200 meter leidt naar het voorname huis dat in 1935 in opdracht van de familie Kluwer is gebouwd onder architectuur van J.D. Postma. Een prachtig ontwerp in Gooische landhuisstijl.

De indeling van destijds is grotendeels gehandhaafd en vele authentieke details zijn bewaard gebleven. Waaronder de imposante hal met eiken bordestrap, originele mozaïek tegelvloer, lambriseringen en vensterbanken.

Het geheel, zowel de tuin als het huis, is uitstekend onderhouden en hoogwaardig afgewerkt. De combinatie van een klassieke villa, landgoedtuin, onbetaalbare uitzichten, stilte en ultieme privacy, maken dit een uniek aanbod.

Indeling

Overdekte entree, vestibule, hal met bordestrap, garderobe en wc. De kamers liggen mooi gedrapeerd rond de centrale hal. Te beginnen linksvoor met de werkkamer met open haard. Linksachter de hoofdslaapkamer met vaste kastenwand en eigen badkamer met ligbad, inloopdouche, twee wastafels, wc en tuindeur. In het midden de zitkamer met open haard, boekenwand, originele parketvloer, balkenplafond en twee terrasdeuren. Rechtsachter de luxe keuken met granieten aanrechtblad, deels ingebouwde kasten en diverse inbouwapparatuur. Aansluitend rechtsvoor de eetkamer. Vanuit de keuken toegang tot de grote bijkeuken (voormalige garage), portaal met wasmachineruimte en achterdeur. En vanuit de bijkeuken toegang tot de riante kelder, bestaande uit drie compartimenten.

Verdieping

Via bordestrap bereikbare ruime overloop. Badkamer met inloopdouche, wastafel en wc. Net zoals op de begane grond liggen hier de vijf slaapkamers rond de overloop. De slaapkamers hebben nog grotendeels de originele indeling met vaste kasten, wastafels en bergingen. De twee slaapkamers middenvoor hebben toegang tot het balkon met adembenemend uitzicht over de ommelanden. De slaapkamer rechtsachter heeft doorgang naar berging met keukenblok, vaste kasten, CV-opstelling en doorloop naar (zolder)kamer.

Zolder

Via vlizotrap bereikbare ruime zolderverdieping.

Garage en bijgebouwen

Fraaie poort met elektrisch bedienbaar toegangshek en lange oprijlaan leiden naar de vrijstaande driedubbele garage (ca. 55 m², 2007). De garage is volledig geïsoleerd en wordt verwarmd door eigen CV-installatie. Aansluitend de dubbele carport en verder is er nog een kippenren en een houtopslag.

Tuin en terrassen

Parkachtige tuin, ontworpen door tuinarchitect Mien Ruys. Een klassieke tuin met grote grasvelden, vijver, borders en hagen en een bijzondere variëteit aan bomen, veel loofhout, beuken, eiken, kastanjes, esdoorns et cetera en markante treurwilgen en -beuken. Er zijn fantastische zichtlijnen over eigen terrein en aangrenzende weilanden. Aan de achterzijde is een groot, iets hoger gelegen terras en grenzend aan de keuken een grote veranda/buitenkamer (ca. 27 m²), een heerlijke plek om zo lang mogelijk van het buitenleven te genieten.

Details

Inhoud: ca. 1.380 m³
Woonoppervlakte: ca. 350 m²
Perceelgrootte: 19.910 m²
Meer details: >> ga naar Funda.nl

Video