Leuvenheimsestraat 2, Leuvenheim | € 975.000,- k.k.

 

Waar dorp en buitengebied elkaar ontmoeten, ligt op een schitterende locatie deze VRIJSTAANDE rietgedekte WOONBOERDERIJ met SLAAP- en BADKAMER op de BEGANE GROND, inpandige garage (oude deel), diverse opstallen en fantastisch WEIDS UITZICHT over het eigen perceel (ruim 2 hectare) en het omliggende coulisselandschap.

Een idyllische setting, zo aan de rand van het dorp, grenzend aan diverse landgoederen (o.a. De Wildbaan, Den Bosch en De Engelenburg), uitgestrekte bossen én op korte afstand van de uiterwaarden van de IJssel, maar ook op fietsafstand van de dorpen Brummen en Dieren met een ruim winkelaanbod, diverse scholen en twee NS-stations. Kortom, het beste van twee werelden!

Deze charmante boerderij (circa 1890, krukas- of L-boerderij), nog grotendeels in authentieke staat, is in de afgelopen jaren met veel liefde bewoond. Zo heerst er een gezellige en huiselijke sfeer en zijn er zowel in en rondom de boerderij veel knusse plekjes te vinden waar het heerlijk vertoeven is en uitnodigt tot urenlang tafelen en een gezellig samenzijn. De vele ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en bieden een schitterend uitzicht op de omliggende tuin met centraal de prachtige oude steenwilg, maar ook de met zorg aangelegde Engelse cottage tuin.

De woning heeft tal van originele details, zoals de zware eiken gebinten, een sfeervolle schouw, schuiframen en een prachtige vide in de centrale hal met als pronkstuk de oude “mangel”, een waar museumstuk.

Indeling

Entree, centrale hal met plavuizenvloer (Terwindt), trapopgang en zitkamer rondom de open haard. De hal vormt de spil van de woning en nagenoeg alle kamers zijn vanuit hier te bereiken. Aan de tuinzijde ligt de gezellige woonkamer met parketvloer, de originele schuiframen en grote boekenkast. Aangrenzend de woonkeuken met eenvoudige keukenopstelling vv los apparatuur, vaste houten zitbank, servieskast en achterdeur. Slaapkamer met eigen badkamer voorzien van wc, wastafel en douche. Aan de voorzijde de statige werkkamer met parketvloer, garderobekast en doorgeefluik naar de centrale hal. In de ‘oude deel’ bevindt zich de inpandige garage met werkbank en houten (deel)deuren naar de oprit. Tevens toegang tot de originele wc en de berging / bloemenkamer vv keukenblok, aansluiting wasmachine en droger, werkbank, provisieruimte vv grondwaterpomp en opstelplaats heteluchtverwarming.

Verdieping

Ruime overloop met vide, dakraam, vaste kasten en de ‘oude mangel’. Slaapkamer met berging aan de voorzijde en aan de tuinzijde de grote slaapkamer met dakkapel en aangrenzend de badkamer, eveneens met dakkapel en voorzien van ligbad, wc, douche en dubbele wastafel in meubel.

Landgoedtuin, weiland en opstallen

Prachtige gevarieerde tuin met groot gazon, terrassen, hagen, moestuin, kruidentuin, bloemen(pluk)tuin, rozentuin, rozenhaag naar Engelse cottage tuin, eigen bos met houten speelhuis en schommel, fruitbomen (o.a. Notaris- en Gravesteiner appelboom, kweeperen), een met grind bedekte oprit en parkeergelegenheid en paden belegd met oude klinkers. De tuin grenst aan een volledig omheind weiland, ideaal geschikt voor kleinvee en paarden.

In de tuin staan verder nog een houten schuur, een overkapping en een houthok.

Details

Inhoud: ca. 966 m³
Woonoppervlakte: ca. 221 m²
Perceelgrootte: 20.020 m²