Borculoseweg 17, Haarlo | € 1.050.000,- k.k.

 

WONEN (EN WERKEN) IN EEN DUURZAME EN ENERGIEZUINIGE KERKWONING: EEN HEMELSE ERVARING!

Aan de rand van het dorp Haarlo, gelegen tussen Borculo en Eibergen, staat een bijzonder UNIEK VRIJSTAAND WOONHUIS met een grote vrijstaande garage/berging, carport, veranda en prachtig aangelegde besloten tuin met meerdere (verdiepte) terrassen.

Uniek, dat is de woning zeker! Het betreft een voormalige NH kerk uit 1928 die vanaf 2011 een volledige transformatie heeft ondergaan tot een hedendaagse stijlvolle woning, voorzien van alle luxe en comfort en met een uitzonderlijk hoog afwerkingsniveau. De huidige eigenaren hebben de kerk met veel liefde én oog voor detail gerenoveerd en gemoderniseerd, waardoor vele historische elementen bewaard zijn gebleven, waaronder de karakteristieke voorgevel, de oude houten paneeldeuren, de originele tegelvloer in de hal, de klokkentoren inclusief uurwerk, de houten kapconstructie en de toogramen met glas-in-lood.

Bij binnenkomst wordt pas echt goed zichtbaar dat de woning op alle fronten klasse uitstraalt. Je ervaart een ‘hemels’ gevoel bij de imposante living zodra de dubbele witte paneeldeuren open gaan. Een zee van ruimte, waar wonen en werken naadloos in elkaar overlopen en waar je door de hoge toogramen een prachtig zicht hebt op de eveneens met veel aandacht aangelegde tuin én het prachtige coulisselandschap waar bossen en weilanden elkaar afwisselen.

Dat de woning verschillende architectuurprijzen heeft gewonnen, zal dan ook niemand verbazen. Niet alleen landelijk, maar ook wereldwijd is deze woning bekend (zie o.a. artikel The New York Times)!

Aan alles is gedacht, ook aan comfort en verduurzaming. Zo is de woning volledig geïsoleerd en voorzien van laag temperatuur (vloer-)verwarming. De voorbereidingen voor het plaatsen van een warmtepomp zijn reeds getroffen en zeer recent zijn er zonnepanelen geplaatst. Dit alles heeft geresulteerd in een ZEER DUURZAME EN ENERGIEZUINIGE woning (label A)!

Kortom, een karakteristieke woning met modern comfort!

Indeling

Begane grond

Overdekte entree middels de karakteristieke houten deuren naar het voorportaal met de originele rood-witte tegelvloer. Leuk detail: het bordje waarop de tijden van de kerkdienst werden vermeld hangt nog boven de deur. Middels een dubbele deur toegang naar de imposante, doch sfeervolle grote ‘open’ living met in het midden de opvallende rode trap naar de (slaap-)verdieping. De trap is rondom afgewerkt met de oude houten vloerdelen uit de kerk en fungeert tevens als roomdivider, bergkast en als onderdeel van de open moderne keuken (tbv inbouwapparatuur). Het 7 meter lange werkblad van de keuken ligt onder de originele groene toogramen met glas-in-lood die fraai worden aangelicht middels inbouwspots. De hoge toogramen in de woonkamer zijn deels vervangen voor glazen deuren met toegang naar terras en tuin. De living wordt subtiel verdeeld in een woon- en werkgedeelte, doordat het achterste deel van de ruimte twee treden hoger ligt. Dit gedeelte wordt nu gebruikt als werk- en speelruimte inclusief schommel, sfeer houtkachel en muurhoge kastenwand met (wederom) originele paneeldeuren.

Vanuit de living toegang tot de ‘spreukengang’ met aan het eind de opvallend rode wc-ruimte én de prachtige badkamer met riante inloopdouche voorzien van dubbele regendouche en dubbele wastafel. Door de enorme lichtkoepel waan je je in de buitenlucht met zicht op de kerktoren én de vergulde haan! Verder nog een kleedkamer, de technische ruimte en de achterdeur naar terras en tuin.

Vanuit het voorportaal is er tevens toegang naar een studeer-/slaapkamer met slaapentresol, garderobe met bergkast en trapopgang naar de ‘Torenkamer’ op de verdieping, die momenteel in gebruik is als kinderslaapkamer. Hier hangt niet alleen het dikke touw om de klok te kunnen luiden en het gewicht van het altijd op tijd lopende uurwerk, maar hier is ook een balustrade gerealiseerd met dubbele houten deuren die bij het openen een fenomenaal uitzicht geeft op de grote ‘open’ living, het hoge plafond en de slaapentresol.

Verdieping

Masterbedroom met kleedkasten, wc, werkruimte en eigen ‘wellness’-gevoel. Vanuit het grote moderne ligbad is er niet alleen zicht op het prachtige lijnenspel van het hoge plafond en de buitenlucht, maar is er ook connectie met de begane grond.

Tuin en garage/berging

Oprit met carport leidt naar het woonhuis. Aan de voorzijde ligt de boomgaard met fruitbomen waar passanten kunnen plaatsnemen op het bankje om van de rust, ruimte en natuur te genieten. Via de afgesloten poort kom je in het privé-gedeelte van de tuin. Meerdere (verdiepte) terrassen omringd met gemetselde plantenbakken, borders en groot gazon zorgen voor een oase van rust en privacy! De grote verdiepte buitenberging (een voormalige geïsoleerde zeecontainer) met turfdak kan tevens dienst doen als garage. Direct naast deze berging bevindt zich de veranda waar ’s zomers een heerlijk schaduwterras ontstaat wanneer de druivenranken weelderig groeien.

Haarlo is een sfeervol dorp aan het riviertje de Berkel op slechts 17 autominuten gelegen van de stad Lochem.
Het dorp kent een rijk verenigingsleven met als centraal middelpunt kulturhus ’t Stieltjen. Er is een basisschool (OBS De Voshaar) en kinderopvang, maar er zijn ook veel historische bezienswaardigheden en de natuur ligt letterlijk om de hoek. Van het bekende “rust, ruimte en weidse vergezichten” is hier dan ook zeker sprake!
Haarlo is uitstekend te bereiken, maar ook de omliggende dorpen Eibergen, Borculo en Neede zijn goed bereikbaar voor bijvoorbeeld alle dagelijkse voorzieningen. Daarnaast ben je in een mum van tijd in de grote steden zoals Doetinchem, Hengelo en Enschede middels de verbindingsweg N18.

Details

Inhoud: ca. 960 m³
Woonoppervlakte: ca. 203 m²
Perceelgrootte: 735 m²
Meer details: >> ga naar Funda.nl